Brandverzekering vergelijken in België

Brandverzekering vergelijken in België 4.58/5 (91.60%) 131 votes

Doe nu gratis een brandverzekering simulatie.
Zoek de goedkoopste en beste verzekering voor u!

Een aantal goede en goedkope brandverzekeringen op een rij!

Hieronder vindt u de belangrijke informatie over de brandverzekering in België.

Wat is een brandverzekering?

Een brandverzekering vergoedt in de meeste gevallen schade door diefstal, brand, blikseminslag en waterschade. Een ongeval is helaas snel gebeurd en kan al gauw veel geld kosten. Bijvoorbeeld een broodrooster die vuur vat en de keuken beschadigt of een inbraak tijdens uw afwezigheid. Een brandverzekering is onmisbaar, echter momenteel niet wettelijk verplicht, maar het is zeker een aanrader om hier even scherp op te zijn. Ook als u een huurder bent en geen eigen woning hebt. De verhuurder kan immers u aansprakelijk stellen voor de schade.

Een brandverzekering beschermt in het algemeen uw inboedel en andere persoonlijke goederen tegen brand, waterschade, natuurrampen en diefstal.

Brandverzekering huurder verplicht?

Een brandverzekering is niet wettelijk verplicht voor een huurder. Soms wordt het verplicht in de huurovereenkomst. Toch kan het wel slim zijn om een brandverzekering af te sluiten. Lees meer in ons artikel hierover: Is een brandverzekering verplicht voor een huurder?

Naar aanleiding van een gasontploffing in Luik in januari 2010, waarbij 14 slachtoffers de dood vonden, werd in maart 2010 de verplichte brandverzekering voor woningen en handelspanden ingevoerd. De eigenaar en enkele huurders van het noodlottige pand bleken niet verzekerd te zijn.

Let wel, het gaat hier niet om een verplichting van een brandverzekering op zich, maar wel om een verplichte opname van een dekking die derden vergoedt als ze lichamelijke schade zouden oplopen door brand of explosie in je woning. U mag zelf kiezen of u dit wilt opnemen in uw brandverzekering of in uw familiale verzekering.

Brandverzekering is populair in België
Volgens cijfers van Assuralia, de Belgische vereniging van verzekeringsmaatschappijen, heeft 97% van de huiseigenaren in België een brandverzekering. 89% van de huurders heeft een brandverzekering in België.

Brandverzekering vergelijken loont

Hoe weet u nu wat de beste woning verzekering is? Door te vergelijken. Doe bij iedere aanbieder een brandverzekering simulatie om erachter te komen welke situatie en welke prijs bij u het beste past. Lees goed alle informatie (en ook de kleine letters) van iedere verzekeraar. Zo bepaalt u de beste keuze! Een goede brandverzekering is belangrijk. Een besparing van wat geld kan aanlokkelijk zijn, maar de gevolgen groot als u de kleine letters over het hoofd ziet. Vergelijk daarom ook de voorwaarden met elkaar.

Huurder of huiseigenaar?

Het is belangrijk dat u aangeeft of u huurder of huiseigenaar bent bij het afsluiten deze verzekering. Voor een huurder gelden er andere regels dan voor huiseigenaar.