Brandverzekering vergelijken in België 4.60/5 (92.08%) 48 votes

Hieronder vindt u de belangrijke informatie over de brandverzekering in België.

Een aantal goede en goedkope brandverzekeringen op een rij!

Aanbieder
Beoordeling5 Stars5 Stars4 Stars4 Stars
Bereken uw premieBereken uw premieBereken uw premieBereken uw premie
Keuze van onze bezoekers40% kiest voor DVV31% kiest voor Generali21% kiest voor Touring Verzekeringen9% kiest voor Corona Direct
Korte informatieSpeciaal voor huurders tot 30 jaar! Ben je huurder en 30 jaar of jonger? Ontdek dan Cocoon Start, het verzekeringspakket bij uitstek! Met de Generali Brandverzekering kiest u de opties die u echt nodig hebt, bovenop de uitgebreide basisdekking. De Touring Woningverzekering dekt u tegen schade aan uw gebouw of bezittingen, of u nu de huurder dan wel de eigenaar bent. Ook verzekerd tegen stormschade (overstroming, hagel, natuurrampen) en vandalisme.
Online voordeel'Het ideale verzekeringspakket voor jonge huurders'Gratis online simulatie en offerte!Ontvang een prijsofferte online in 5 minuten.
Dekking
Brandschade
Waterschade
Diefstal
bij huurders jonger dan 30 jaar. Anders optie.
Optie
Natuurrampen
Premie berekenenBereken uw premie

Meer informatie
Bereken uw premie

Meer informatie
Bereken uw premie

Meer informatie
Bereken uw premie

Meer informatie

Wat is een brandverzekering?

Een brandverzekering vergoedt in de meeste gevallen schade door diefstal, brand, blikseminslag en waterschade. Een ongeval is helaas snel gebeurd en kan al gauw veel geld kosten. Bijvoorbeeld een broodrooster die vuur vat en de keuken beschadigt of een inbraak tijdens uw afwezigheid. Een brandverzekering is onmisbaar, echter momenteel niet wettelijk verplicht, maar het is zeker een aanrader om hier even scherp op te zijn. Ook als u een huurder bent en geen eigen woning hebt. De verhuurder kan immers u aansprakelijk stellen voor de schade.

Is een brandverzekering verplicht?

Naar aanleiding van een gasontploffing in Luik in januari 2010, waarbij 14 slachtoffers de dood vonden, werd in maart 2010 de verplichte brandverzekering voor woningen en handelspanden ingevoerd. De eigenaar en enkele huurders van het noodlottige pand bleken niet verzekerd te zijn.

Let wel, het gaat hier niet om een verplichting van een brandverzekering op zich, maar wel om een verplichte opname van een dekking die derden vergoedt als ze lichamelijke schade zouden oplopen door brand of explosie in je woning. U mag zelf kiezen of u dit wilt opnemen in uw brandverzekering of in uw familiale verzekering.

Brandverzekering is populair in België
Volgens cijfers van Assuralia, de Belgische vereniging van verzekeringsmaatschappijen, heeft 97% van de huiseigenaren in België een brandverzekering. 89% van de huurders heeft een brandverzekering in België.

Brandverzekering vergelijken loont

Hoe weet u nu wat de beste woning verzekering is? Door te vergelijken. Doe bij iedere aanbieder een brandverzekering simulatie om erachter te komen welke situatie en welke prijs bij u het beste past. Lees goed alle informatie (en ook de kleine letters) van iedere verzekeraar. Zo bepaalt u de beste keuze! Een goede brandverzekering is belangrijk. Een besparing van wat geld kan aanlokkelijk zijn, maar de gevolgen groot als u de kleine letters over het hoofd ziet. Vergelijk daarom ook de voorwaarden met elkaar.

Huurder of huiseigenaar?

Het is belangrijk dat u aangeeft of u huurder of huiseigenaar bent bij het afsluiten van een brandverzekering. Voor een huurder gelden er andere regels dan voor huiseigenaar.